Energie besparen en duurzame ontwikkeling stimuleren helpen het milieu, maar vergen een initiële investering. U kunt denken aan financiering voor het (duurzaam) verbouwen van uw woning, of subsidie van de overheid.

Duurzaamheidsleningen

Het Stimuleringfonds Volkshuisvesting (SVn) biedt duurzaamheidsleningen De Duurzaamheidslening maakt het voor particuliere eigenaren mogelijk om tegen aantrekkelijke voorwaarden en een lage rente geld te lenen voor het treffen van energiebesparende maatregelen in en aan de eigen woning in uw gemeente.

De lasten van de lening zullen voor de woningbezitter in de meeste gevallen geheel, of voor een groot deel wegvallen tegen de verlaging van de energierekening.

Of het mogelijk is een duurzaamheidslening af te sluiten is afhankelijk van uw gemeente. Indien U geïnteresseerd bent kunnen wij u helpen met uw vragen.

Duurzame Hypotheken

Er zijn verschillende hypotheekaanbieders in de markt die duurzame hypotheken verstrekken. Deze bieden dan een rentekorting, indien U aan uw huis duurzame oplossingen toepast. Sommige koppelen dit aan het energielabel van uw huis.