Warmtepompen zorgen voor milieuvriendelijke verwarming en warm water.

Warmtepompen halen met een warmtewisselaar warmte uit de onuitputtelijke bronnen lucht, bodem of grondwater; en ze hebben een zeer hoog rendement. Daardoor gebruiken warmtepompsystemen weinig tot geen fossiele brandstof en veroorzaken ze weinig milieubelasting. Verwarmen en water verwarmen in huis met een warmtepomp heet daarom duurzaam.

 Soorten warmtepompen

  • Lucht/Lucht Warmtepompen Onttrekken warmte uit lucht (bijv. Koelkast, Airco)
  • Lucht/Water warmtepompen – Onttrekken warmte uit Lucht
  • Water/Water warmtepompen – Onttrekken warmte uit water.
  • Bodem warmtepompen – Onttrekken warmte uit de bodem

Lucht/Water warmtepompen

Lucht/Water systemen gebruiken de temperatuur verschillen in de buitenlucht en zetten deze om in een constante temperatuur van uw afgiftesysteem. Afgiftesystemen zijn uw vloer of wandverwarming, radiatoren etc.. Aangezien warmte in de winter zorgt het voor verwarming van uw gebouw, in de zomer kunnen ze ook zorgen verkoeling, door koel water door het afgiftesysteem te pompen.

Lucht/Water warmtepompen zijn er in meerdere soorten. Sommige systemen kunnen alleen verwarmen. Anderen bieden zowel verwarming en koeling. Het is belangrijk te weten dat er grote verschillen bestaan in de rendementen (COP) die deze systemen leveren. Dit kan oplopen tot vele procenten en daarmee tot een grotere danwel kleinere besparing van uw energiekosten.

Het is belangrijk deskundig advies in te winnen.