background

Grootste glas-glas zonnepanelen project van Europa bij Waalwijks familiebedrijf

4 juni 2020 in Nieuws

Grootste glas-glas zonnepanelen project van Europa bij Waalwijks familiebedrijf

Het Waalwijkse familiebedrijf Naber Plastics investeert in het grootste glas-glas zonnepanelen project van Europa. Met 6.690 zonnepanelen wekt het bedrijf in de toekomst 1700 megawattuur per jaar op. De volledige opbrengst zal direct door het bedrijf worden geconsumeerd voor eigen productie. Er wordt dus geen enkele kilowattuur aan het net teruggeleverd.

Naber Plastics investeert in 6.690 zonnepanelen
Investeren in zonne-energie is een logische keuze voor spuitgietbedrijf Naber Plastics. Op het dak van de fabriek in Waalwijk worden op dit moment 6.690 glas-glas zonnepanelen van het merk SOLARWATT geplaatst. Met een totaal vermogen van 1,9 MW is dit het grootste glas-glas zonnepanelen project in Europa.

De investering in zonnepanelen volgt op eerdere investeringen in condensatorbatterijen en energiezuinige spuitgietmachines om de energieconsumptie zo veel mogelijk terug te dringen.

De zoektocht naar duurzame partners
Algemeen Directeur Wim Naber ging in zijn zoektocht naar geschikte partners niet over één nacht ijs. Uiteindelijk kreeg YellowNRG uit Katwijk het vertrouwen om het project uit te voeren. Voor de investering in zonnepanelen bezocht Naber de fabriek van SOLARWATT in Duitsland. De combinatie van hoogwaardige glas-glas zonnepanelen van SOLARWATT, met de daarbij behorende lange garanties, gaven de doorslag.